• Home
  • Lenen
  • Wat kun je allemaal voor elkaar krijgen met een overbruggingskrediet of vastgoedfinanciering? Lees er alles over in deze blog

Wat kun je allemaal voor elkaar krijgen met een overbruggingskrediet of vastgoedfinanciering? Lees er alles over in deze blog

Een hard money overbruggingskrediet is een specifieke vorm van vastgoedfinanciering die vaak wordt gebruikt in commerciële of residentiële vastgoedtransacties door ontwikkelaars die behoefte hebben aan een “brug” of een lapmiddel tussen de verkoop van een voltooid bouwproject en het afbetalen van een conventionele lening. De keuze voor geld lenen zonder bkr is een slimme keuze in 2020 voor veel mensen. Deze leningen zijn bedoeld om snel te worden afgelost en de looptijd van dergelijke leningen is meestal slechts 6-12 maanden.

Er zijn verschillende redenen waarom je voor dit soort leningen kiest

Leningen van dit type worden het meest gebruikt wanneer de conventionele financiering te lang op zich laat wachten en de lener tegen een tijdslimiet aanloopt om een transactie te voltooien. De Bridgemate is ook nuttig wanneer een lener een pand uit de executie wil halen. Een hard money overbruggingskrediet wordt meestal verstrekt door een particulier bedrijf, individu of investeringsgroep in plaats van een conventionele bank.

Er zitten ook risico’s aan dit soort leningen verbonden

De keerzijde van een hard money overbruggingskrediet zijn meestal de hoge rentetarieven, de korte looptijd van de lening en de hoge initiatief- en vastleggingsvergoedingen die verschuldigd zijn wanneer de lening wordt gefinancierd. Een dergelijke lening kan echter een uitstekend financieringsinstrument zijn voor kredietnemers die een alternatieve financiering nodig hebben.

De rente voor dit soort leningen is vaak een stuk hoger

De rente voor dit soort leningen is meestal veel hoger dan die van banken en de looptijd is meestal een jaar, hoewel een bepaald soort van deze lening geen specifieke aflossingsdatum heeft. Voor residentiële, niet door de eigenaar bewoonde eigendommen is het bedrag van de lening meestal niet hoger dan 70 procent van de waarde van het onroerend goed en voor commerciële eigendommen is de maximale verhouding tussen lening en waarde vaak 70 procent.

Je kunt een overbruggingskrediet vaak gebruiken als je een bouwproject hebt

Een geldverstrekker kan een overbruggingskrediet verstrekken aan een ontwikkelaar in die periode waarin de vergunning nog in behandeling is, zodat conventionele leningen nog niet beschikbaar zijn. Nadat de vergunning is goedgekeurd, kan de ontwikkelaar een lening krijgen van een bank voor een lagere rente en de lening terugbetalen. Dit soort leningen zijn moeilijker te verkrijgen en bedragen niet meer dan 30-40% LTV.